Mikulás ünnepség – ahogyan a szervező látta
Vigh Edina, Baba-Mama visszatérés a munkába munkáltatói koordinátor beszámolója

Idén a Szegedi SZEFO zrt. Mikulásai közel 120 csomagot adtak át összesen 9 telephelyen és fióktelepen a cégnél dolgozók gyermekeinek. A szegedi Tavasz utcai központi székhelyen 46 gyermek kapott csomagot a Télapótól. Ahogyan tavaly, úgy idén is a Mikulás Manójaként nagy figyelmet fordítottam arra, hogy minden csomagba a gyerekek életkorának megfelelő apróság is kerüljön az édességek mellé. Számomra nincs nagyobb öröm, mint látni a sok mosolyt a gyerekek arcán, mikor megpillantják, hogy mi is rejtőzik a csomagjukban.

A beszerzésnek, a csomagolásnak voltak ugyan nehéz pillanatai, amikor menetközben egy-két kellemetlen apróság kiderült. De most az ünnepségek után a fotókat nézegetve a mosolygós gyerekekről mikuláscsomaggal a kezükben, már tudom, hogy érdemes volt megtervezni, beszerezni és összeállítani a csomagokat a boltokban kapható sablonos csomagok helyett.

Az ünnepséget megelőző napokban a csomagolásban és a díszítésben is több segítségem volt, amit ezúton is nagyon köszönök mindenkinek.

Az ünnepség december 4-én 16 órakor kezdődött a Tavasz utcában. Az ünnepség előtt mézeskalácsokat díszíthettek a gyerekek szüleikkel. Volt, aki a Télapónak ajándékozta az általa szépen kidíszített mézeskalácsot.

Az ünnepséget Nagy Beatrix krampuszunk Mázlival, a rövid időre rénszarvassá változtatott kiskutyájával kezdte meg, majd miután a gyerekek a „rénszarvast” kellően megsimogatták, és elküldték a Mikulásért, karácsonyi énekekkel hívni kezdték a nagyszakállút.

Itt mondanék köszönetet a SZEFO szegedi Mikulásának – akinek megszemélyesítője Mészáros Tibor volt. Nagy türelemmel és kedvességgel szólította név szerint a gyerekeket és adta át nekik a csomagot egyesével.

A visszajelzésekből idén is úgy értesültem, hogy nagyon tetszett a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt a csomag, valamint az ünnepség is.

Reméljük jövőre hasonlóan tudunk majd ismét kedveskedni munkavállalóink gyermekeinek.

2019. december 11. – 10:00