SZEFO Magazin – 2023. Február, 05. évfolyam, 1. szám

Jelen lapszám középpontjában a Szegedi SZEFO zrt. legrégebbi vidéki fióktelepe, a Szentesi Fióktelep áll, az ott folyó munkálatok és ott dolgozó munkatársak. A Szentesi Fióktelep egyik munkatársával külön interjú is készült, aki – ha nem a SZEFO-ban dolgozik, akkor verseket, novellákat, regényeket ír. Nemrég jelent meg első regénye, erről beszélgettünk. A Társaság szakmai hírei közül a Gyártó Mentorprogramot és egy Fenntarthatósági konferenciát emeltük ki. Az Alapítvány által szervezett kulturális, egészségmegőrző és szemléletformáló programokról is lehet olvasni, és nem maradhattak el a SZEFO Manók Alternatív napközbeni ellátás programjairól készült fényképes beszámolók sem.

 

SZEFO Magazin – 2022. Február, 04. évfolyam, 1. szám

Ismét csendesedik a koronavírus-járvány, sorra oldják fel a járványügyi korlátozásokat, immár sokadszorra. Az első 1-2 hullám idején még sokan bíztunk abban, hogy talán egy varázsütésre véget ér és minden visszatér a régi kerékvágásba, visszakapjuk a régi életünket. A járvány sokadik hullámán túlról tekintünk vissza ebben a lapszámban.

Bemutatjuk azt a kiemelkedő team-munkát, amivel a Szegedi SZEFO zrt. foglalkozás-egészségügyi munkatársai, orvosok, ápolók és asszisztensek a járványt kezelték. Megosztjuk munkatársaink visszaemlékezéseit, gondolatait a COVID-ról.

A vállalati pszichológussal azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy hogyan tovább a járvány után? Visszakapcsolódhatunk-e még valaha a régi életünkhöz?

De beszámolunk a SZEFO Manók táborában szervezett érzékenyítő hétről is, amikor a gyerekek is kipróbálhatták, milyen az élet kerekesszékkel. Végül kulturális rovatunkban munkatársunk verseit és a vele készült interjút olvashatjuk írásról, munkáról.

 

SZEFO Magazin – 2021. május, 03. évfolyam, 1. szám

A SZEFO Magazin jelen lapszámában munkatársunktól, Németné Janó Beátától búcsúzunk, aki 2021. 02. 20-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. Németné Janó Beáta (1975-2021) a Szegedi SZEFO zrt. Legrand Projekt Vezérigazgatói biztosa és központi logisztikai vezető menedzsere volt. Közel 30 éven át dolgozott a Szegedi SZEFO zrt-nél, halálával nagy veszteség érte a Társaságot. Köszönjük a telephelyek, fióktelepek vezetőinek, munkatársaknak, hogy megemlékezéseikkel tisztelegtek Németné Janó Beáta emléke előtt.

 

SZEFO Magazin – 2020. szeptember, 02. évfolyam, 2. szám

A Szegedi SZEFO zrt-ben egy régi álom vált valóra: a Társaság központi székhelyén kialakított játszóházban napközis tábor és gyermekmegőrző szolgáltatás indult a munkatársak gyermekei részére. A SZEFO Manók nyári táborról a játszóház vezetőjével beszélgettünk.

Beszámolunk továbbá az időközben megjelent, egész világot sújtó koronavírus-járványról, a kialakult válsághelyzet kihívásairól és a járványhelyzet kezeléséről. A Pszichológus válaszol rovatban Covidról, pandémiáról beszélgettünk.

SZEFO Magazin – 2020. március, 02. évfolyam, 1. szám

A SZEFO Magazin jelen lapszámában a három vagy ennél is több kisgyermeket nevelő munkatársainkkal készültek interjúk. Elsősorban arra kerestünk válaszokat, kinek hogyan sikerül összeegyeztetni a munkahelyi és magánéleti, családi kötelezettségeit. De bemutatunk irodalomban, művészetekben jártas, tehetséges munkatársakat és alkotásaikat is: elolvashatjuk egyikük novelláját, és megcsodálhatjuk másik munkatársunk zsírkrétával készült rajzait. Beszámolunk egy szakmai kiállításról, egy divatbemutatóról és néhány nagyon jól sikerült rendezvényről, egy csapatépítő tréningről és a már hagyománnyá vált Mikulás-ünnepségről, amelyen igazán megható pillanatokat sikerült megörökítenünk gyermekekről és szüleikről egyaránt. A koronavírus miatti rendkívüli helyzetben sajnos nem állt módunkban korábban megjelentetni az újságot nyomtatásban. Kérjük, fogadják szeretettel, forgassák, olvassák szeretettel!

 

SZEFO Magazin 2019. október - 01. évfolyam - 2. szám

Megjelent a SZEFO Magazin második száma, melynek nyomtatott változatát a Szegedi SZEFO zrt. dolgozói már lapozhatják. Szeretnénk látássérült kollégáink részére is hozzáférhetővé tenni az újságot, ezért online változatát is megjelentetjük. A SZEFO Magazin mostani lapszámával az előttünk járó generációk iránti tiszteletünket és hálánkat szeretnénk kifejezni. Beszámolunk a Szegedi SZEFO zrt. nyugdíjasai részére szervezett találkozóról és közreadunk néhány velük készített interjút is. Olvashatunk a MEO-ban dolgozó kolléganőkről és a szentesi fióktelepen dolgozó tehetséges munkatársainkról. Megtekinthetjük az egyik szentesi kolléganő festményeit, vagy épp a munkatársak gyermekei által kézműves foglalkozásokon készített kis alkotásokat. Olvashatunk verseket és egy közös színházi élményről is beszámolunk. Köszönjük mindazoknak, akik történeteik megosztásával hozzájárultak e lapszám elkészítéséhez! Mindannyian forgassák, olvassák szeretettel!

SZEFO Magazin 2019. április - 01. évfolyam - 1. szám

Megjelent a SZEFO Magazin első száma, melynek nyomtatott változatát a Szegedi SZEFO zrt. dolgozói már lapozhatják, olvashatják. Szeretnénk látássérült kollégáink részére is hozzáférhetővé tenni az újságot, ezért online változatát is megjelentetjük. A rendszeresen megjelenő vállalati újságban bemutatjuk mindazokat az értékeket, jó gyakorlatokat és eredményeket, amelyeket az itt dolgozó emberek – sokan közülük több évtizedes munkájukkal – létrehoztak, megalkottak. Köszönjük mindazoknak, akik történeteik, örömeik és gondjaik megosztásával hozzájárultak e lapszám elkészítéséhez, és bepillantást engedtek munkahelyi életük és egyéni boldogulásuk egy-egy szeletébe, egy-egy mozzanatába.