További ötven embernek adhat munkát a varroda

2011. szeptember 23. - 15:04

 Kép: Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Kiss Sándor Csaba Szegedi SZEFO Zrt. elnök-vezérigazgató az orosházi fióktelepen

Ismét felkereste a SZEFO Zrt. orosházi fióktelepét Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, hogy egy újabb bővítésről tájékozódjon Dancsó József polgármesterrel.

 

Volt munkanélkülieket és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat az a több mint 8 millió forintos fejlesztéssel megvalósult beruházás, melyet januárban avattak fel Orosházán. Akkor is a városban járt Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, aki pénteken is felkereste a SZEFO Zrt. fióktelepét, hogy az újabb, 50 fős bővítésről tájékozódjon Dancsó József polgármesterrel.

 Kiss Sándor, a szegedi cég vezérigazgatója elmondta, elkészültek a telephely felújításának újabb ütemével. Dancsó József úgy fogalmazott, a piac igazolta, hogy van létjogosultsága a varrodai munkának és annak a munkakultúrának Orosházán, amit egyéves elkészítés után beindítottak év elején.

 A volt kiskórház 500 négyzetméteres épületében (az önkormányzat adta át a társaságnak) teljes körű felújítást végzett a SZEFO, így további 50 fős munkahelyteremtésre nyílik lehetőség. Már keresik a munkavállalókat.

 - A fogyatékossággal élők által gyártott termékek piacra jutását szorgalmazza szaktárcánk is. A méltatlanul háttérbe szorult országrészekben odafigyelünk az ilyen és hasonló kezdeményezésekre - hangsúlyozta az államtitkár. Azt már Kiss Sándortól tudtuk meg, hogy az eltelt kilenc hónap alatt a varroda 300 ezer euróval járult hozzá a társaság eredményeihez. A társaság számít a jövőben is a dolgozni akaró munkaerőre Orosházán és a térségben.

 Forrás: BEOL