Megváltozott munkaképességűek világmárkáknak állítanak elő termékeket

2011. szeptember 23. - 08:03

Már csaknem 10 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik több állami vállalatnál - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára Orosházán. Soltész Miklós elmondta: csak az idei évben közel ezer új munkahelyet teremtettek ezek a cégek az országban, közöttük a szegedi székhelyű SZEFO Zrt.

 

Az államtitkár kiemelte: nem elég csak támogatni ezeket a cégeket, rendkívül fontos a meg-változott munkaképességűek által előállított termékek piacra juttatása, márpedig a cég orosházi telephelyén dolgozók világmárkáknak állítanak elő termékeket. Soltész Miklós azért látogatott Orosházára, hogy átadja a SZEFO Zrt. helyi fejlesztésének második ütemét.

Dancsó József, a város fideszes polgármestere az üzemlátogatás alkalmából elmondta, hogy egy év alatt a SZEFO Zrt. 100 munkahelyet teremtett egy az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott 500 négyzetméteres, addig üresen álló ingatlanban. A társaság időközben újabb, 8 millió forintos átalakításokat hajtott végre az épületen belül, s ennek eredményeként válik lehetővé, hogy a közeli napokban újabb ötven fővel bővítsék a termelést.

 (Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

 Forrás: Kormányportál